Tid att njuta, en vanlig dag.

29 mars, 2018 Av Av helenasahlqvist

Vissa dagar blir det inte riktigt som man tänkt sig. Det behöver inte innebära att det blir dåligt. Det kan rent av innebära ett det blir väldigt bra.

Åkte och handlade direkt efter jobbet igår. Kom hem lite senare än jag brukar och funderade lite på vad vi skulle äta. Föreslog att vi ju faktiskt kunde åka till Paddtjärn för att grilla korv. Varför kan man inte det en helt vanlig dag? Dessutom var det ju plusgrader ute och solen värmde så himla skönt. Bäst att ta tillvara på tiden.

Emil ville så gärna gå dit, så medans Micke och Lina åkte dit med bilen och startade brasa, traskade Emil och jag iväg genom skogen. I skuggan var det inte riktigt lika varmt, men så länge vi gick höll vi ju värmen. Hade klätt oss bra också, så vi skulle klara oss.


Framme vid Paddtjärn sken solen mot vindskyddet. Läget är riktigt bra, men det börjar bli slitet på marken runt vindskydd och eldstad. Tyvärr är ju inte alla så måna om att lämna som man fann det. Emil och jag gick sista biten över tjärnen. Lite kul att se platsen från det hållet. Det ligger riktigt fint inne bland stora talar, på en klippa invid tjärnen.


Jag hade förberett pinnbrödsdeg och Lina hade fått en pinne att baka det på. Emil fixade en pinne själv. Så länge solen var ovan trädtopparna kunde vi sitta där och njuta, sen värmde brasan.

Vi grillade korv och bara var. Så himla skönt att bara komma ut, bort från måsten och annat som stör. Jag älskar ju naturen och framförallt tystnaden. Bara fåglarna som har börjat stämma upp i vårsång. De låter riktigt ivriga nu.


Vid ett tillfälle kom tre killar på kross eller om det var enduro farandes på leden. Det är ju däremot inte riktigt lika kul. Tyvärr så har leden blivit riktigt sönderkörd av krossar. De ställer till det massor. Jag vet inte om de inte vet att det inte är tillåtet att åka i skogen och på lederna. Man kan ju alltid hoppas för annars förstör de ju med flit.

Cykel är däremot helt ok. Det är inget motorfordon och har samma rättigheter i Allemansrätten som fotgängare. Är bara vissa naturreservat man inte får cykla i, men det brukar framgå på informationstavlorna. Nåja, en parentes och kvällen i övrig blev hur bra som helst. Man behöver inte äta mat vid sitt vanliga köksbord varje vardagskväll. Vid en brasa i skogen fungerar minst lika bra.