Våren väntar lite till

23 mars, 2018 Av Av helenasahlqvist

Det vill inte riktigt bli vår. Det är tråkigt för nu vill jag verkligen att snön ska försvinna, vägarna bli isfria och att det ska bli barmark i skogen.

Det har varit full fart i några veckor. Har pluggat för tenta, jobbat och hunnit träna en del. En söndag för ett par veckor sedan gick Micke och jag till Paddtjärn med en kaffetermos i ryggsäcken. Var så himla sklntbatt sitta där en stund och det var helt tyst. Snön låg rätt djup och det var is på den lilla tjärnen.

Jag har cyklat ett par gånger ute. Det har varit så himla kallt, så det har ju inte direkt inbjudit till utecykling direkt. Har försökt träna på motionscykeln också. Den har dock så himla oskön sadel att det är nästan omöjligt att cykla längre än 30 minuter åt gången.

I tisdags bestämde jag mig för att cykla ute igen. Vägarna var hyfsat snöfria och solen värmde så där härligt som den gör på våren. Tog grusvägen mot Ängebäck, Degerfors och tänkte att jag cyklar en stund enkel väg och sedan vänder. Jag kom ända fram innan jag valde att vända. Fick med mig en QOM av bara farten. Det på vinterdäck dessutom.

Kände när jag avslutade hemma och hade cyklat en timma och kommit två mil att formen är rätt ok. Det är ju bara mars och drygt en månad till första tävling. Det är mycket möjligt att jag hinner komma i form och väljer att starta i Bengtsfors.

Igår fick jag även till ett löppass. Där är det längre kvar till ok form. Det var riktigt segt att springa. Sen är det inte helt bra underlag än heller. Lite isigt till och från. Jag tror att om jag får upp konditionen på löpningen så kommer öven cyklingen bli snäppet bättre. Jag får väl utvärdera till hösten.

Igår kväll var det årsmöte i cykelklubben. Jag hade blivit tillfrågad om jag kunde tänka mig att vara med i styrelsen. Det kan ju vara kul eftersom jag tycker cykling är kul och det kan vara intressant att vara med och driva klubben. Bara att vara på årsmötet var intressant då man får en bättre inblick i klubbens arbete. Det är många saker de driver. Dessutom ett väldigt härligt gäng människor.

Idag väntar jobb, sen lite shopping med barnen. Även om våren inte är här än kommer den komma och då är det bra att de har lite kläder att ta på sig.

Förra fredagen tentade jag av Marknadsföringen. Hoppas jag blir godkänd för då väntar en belöning på mig. Har sagt att jag ska köpa en ny tränings/gps klocka om jag klarar tentan. Så förhoppningsvis blir det mindre plugg på ett tag.

Ha en fin fredag!