Badhuset suger

10 januari, 2018 Av Av helenasahlqvist

Idag, eller snarare igår, bestämde vi att vi skulle åka till badhuset idage efter jobb och skola. Jag tänkte att jag kunde flexa ut en timma tidigare. I så fall skulle vi vara i badhuset innan det blir mycket folk. Barnen gick till mitt jobb när de slutade, så fick de varm choklad och lite frukt. Micke kunde också sluta tidigar, så några minut över tre möttes vi vid badhuset. Jag köpte ett tio-kort, så då får jag gå några fler gånger kommande år. Har 800kr varje år i friskvårdsbidrag, vilket jag är dålig på att använda mig av. 

Det var riktigt lugnt på badhuset. Det finns två stycken 25 meters bassänger, en för motionssim och en med hopptorn. Så finns det en mindre bassäng som är grundare, där det fins en liten rutchkana. Sen en plaskdamm. 

Vi var själva i bassängen med hopptorn en lång stund, sen kom det två tjejer i mellanstadieålder. Svårt att avgöra. I motionssimbassängen simmade kanske fem personer. I Djungelbadet, den grundare bassängen, var det två barnfamiljer. Så hur lugnt som helst. Jag simmade i 30 minuter. Inte längder, men lite fram och tillbaka där jag fick plats. Hur långt det blir är ganska ointressant, då tycker jag tiden är viktigare. Sen blev det en hel del rörelse när jag simmat klart. 

Att vara i badhus tar verkligen på krafterna. Efter dryga timman var jag helt slut och hungern började komma. Inget fika hade vi med och det började bli dags att åka hem för att laga mat. Barnen var riktigt hungriga dessutom. Det brukar ju sägas att ”sjön suger”, men idag var det verkligen så att ”badhuset suger”. Kanske är vatten i allmänhet som triggar hungern. 

Tror simningen kan vara bra träning för mig som komplement. Dessutom är det ju skonsamt mot hela kroppen. Är väl nacke som kan ta lite stryk i början, innan den är upptränad. 

Imorgon är det vilodag. Ska bli rätt skönt.