Ljuset kommer tillbaka

8 januari, 2018 Av Av helenasahlqvist


Idag när jag kom från jobbet, halv fem, upptäckte jag att ljuset var tillbaka. Det efterlängtade ljuset. Sakta börjar nu dagarna bli ljusare och ljusare. Älskar verkligen den tiden på året när dagarna blir längre och längre. Att solen varit framme idag har ju inte gjort sinnet mörkare direkt.

Inte blir det sämre av att jag till slut känner att förkylningen försvunnit. Hoppas det håller i sig för imorgon ska jag träna Crosstrainer om jag är pigg.

Lyssnar massor på ”Prestera mera” podden och vill bara sätta igång och testa diverse upplägg på träning och kost. Se om jag kan orka lite mer i år kanske.

Eftersom det är måndag och allt så kan vi ju snacka lite tider. Det är nu 71 dagar kvar till Vårdagjämning, dagen (ljuset) har blivit 27 min längre sedan vintersolståndet och 16 minuter längre på en vecka. 28 % av dygnet är ”ljus” och 72 % av dygnet är mörker.

På sätt och vis är det rätt härligt att vi har de årstider vi har här i Sverige.