Maten på Dunas Maspalomas

18 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

Det är bara andra gången vi varit iväg och bott på hotell med All Inclusive. Hur utbudet på buffén ser ut varierar rätt ordentlig mellan olika hotell blev vi varse. Tänkte nog att det skulle se ut på ungefär samma sätt. Speciellt när vi var på amma ö som förra gången.

I år bodde vi på ett Blue Star-hotell. Förra gången var det Blue Village, det som numer heter Family Living. Jag tyckte att maten var riktigt bra förra gången vi var på Gran Canaria, med stort utbud av kött och tillbehör. Sen blir det lite känsla av skolbespisning med så mycket folk på ett och samma ställe och maten upplagd på plåtbleck. Maten på Dunas Resort var nog snäppet bättre. Jag upplevde att det fanns mer att välja av från buffén. Det fanns massor av blandade kalla sallader och dylikt som kall fisk och skaldjur. Bland varmrätterna fanns det också många alternativ. Det fanns verkligen något för de flesta smaker. Allt från veganskt till olika typer av kött. Resturangen hade Live Cooking, en kock som steker framför publik. Det har också en station där en kock står och skivar upp kött. En dag var det kyckling, en annan dag revbensspjäll.

Olika teman

Varje kväll var det olika teman på maten. Allt från Kanarisk till Mexikansk. En dag bjöds det på Asiatiskt och då fanns det bland annat Sushi. Jag vågade mig inte på den råa fisken och jag åt ingenting på hela veckan som innehöll ris. Mina tallrikar innehöll för det mesta detsamma. Kyckling, kokt potatis och grönsaker. På grund av min IBS höll jag mig till väldigt rena rätter och testade ingen av de färdiga salladerna, men de såg riktigt goda ut.


En annan kväll var det Mexikansk buffé som dukades fram. Min favorit den dagen blev en köttblandning som påminde en hel del om Pulled Pork. Har för mig att det var Fajitaköttet jag åt. Att äntligen få knapra på tortillachips var hur gott som helst.


Efterrättsbordet dignade dessutom av läckra bakverk, frukt och glass. I en av resturangerna bjöds det även på chokladfontän till barnens glädje. Den tröttnade de däremot på när halva resan gått.


På resorten finns två olika restauranger. En på området som kalla Suites och en på området som kallas Villas. Vi bodde närmst rastaurangen på Villasområdet, eftersom vi bodde i en bungalow där. Det var dock inte så långt att gå till den andra delen. Alla luncher åt vi i ”vår” restaurang, men eftersom både ljudnivå och utbud var bra mycket bättre i andra restaurangen, gick vi dit på kvällen. Känslan av att vi bodde med All-Inclusive försvann lite där, då beställning och servering av dryck gjordes vid bordet.

Huruvida det var god dryck, som öl och vin, som serverades till maten har jag ingen aning om. På hela veckan drack jag blott två klunkar öl. Jag höll mig till flaskvatten och ett och annat glas juice. Det tackade säkerligen min mage mig för efteråt. För trots allt så höll den sig rätt ok. Ska inte klaga, för förra gången var den många resor värre.


På grund av ovan nämnda mage fick jag stå över det jag älskar mest med bufféer i alla former, nämligen brödet. Jag är en riktig brödälskare. På morgonen åt jag glutenfritt bröd, som jag fick fråga efter. Inga större problem och jag fick alltid vänligt bemötande. Hotellet vi bodde på för två år sedan hade en egen avdelning med glutenfritt bröd, vilket hade varit smidigt här också.

Är över lag nöjd med maten som serverades och en dag fanns det till och med en stor skål Bearnaisesås. Dock är jag säkert den enda som kommit hem från en All Inclusive-semester med lägre vikt än jag åkte dit med.