Maspalomasöknen

11 december, 2017 Av Av helenasahlqvist

Trodde att jag skulle hinna skriva ett blogginlägg när vi väntade på flygplatsen igår. Kom dock relativt sent till flygplatsen, så det hann jag inte. Jag hade inte hunnit i alla fall, om vi fått boarda planet i tid. Vi skulle åka 13:40, men kom inte iväg förrän en bra stund efter kl 14. Vi åkte i ett moln nästan hela vägen, vilket var tråkigt, för vi såg inget upp och vi såg inget ner. Molnen lättade inte förrän långt efter det blev mörkt och vi hade Paris eller Bryssel under oss. Sen flög vi åter in i molnen.

I lördags hade vi en sista heldag på Gran Canaria. Vaknade till mulet väder, men lite mindre vind och rätt ok temperatur. Bestämde att vi skulle ta badbussen ner till havet och gå i öknen. Det var Emils enda önskan på aktivitet och när vinden avtagit något från tidigare i veckan tänkte vi att det kunde bli av. 

Gick inte jättelångt i sanden, det är ganska jobbigt för benen och det blåste fortfarande sand. Träffade på ett äldre par som undrade vad vi pratade för språk. De var från Schweiz och tyckte det var mycket Svenskar på ön. 


Vi stannade inte så länge i öknen och vände när vi kom till FKK-delen av stranden. Promenerade tillbaka till hotellet och åt lite lunch. Det var fortfarande rätt mulet, solen orkade bara komma fram litegrann. 

En stund efter lunchen gick vi i alla fall till poolen. Har legat vid poolen som var en liten bit bort från vår lägenhet. Det är lugnare vid den och lite mindre vind. Solen kom äntligen fram, men jag orkade aldrig byta om till bikini. Barnen badade och jag bara slappade. Är rätt skönt att inte göra någonting ibland, men jag är rätt dålig på det. Vill att det ska hända saker mest hela tiden. 

Barnen badade klart och vi gick tillbaka till lägenheten för att duscha och sen började vi packa lite smått. Rätt nöjda med resan är vi ändå, men kände inte samma ångest över att åka hem som för två år sedan. Då ville ingen av oss åka hem efter en vecka. Då hade vi lite högre temperaturer än nu. 

Ska göra en liten utvärdering sen om för och nackdelar med de båda hotellen vi bott på. Kan ju vara kul för den som ska välja på de båda. Sen kommer ett inlägg om maten också. 

Igår landade vi vid halv nio på kvällen och möttes av ett tunt lager puder på marken. Tror det har snöat lite mer i natt för utegranen ser så där härligt vintrig ut. 

Bestämde igår att det fick bli sovmorgon idag. Har ju flextid, så före 8:30 behöver jag inte vara på jobbet. Tänkte att jag ska börja vid 8, så blir det lagom för barnen att gå från mitt jobb till skolan då. Så slipper de gå till bussen nu på morgonen.