Svartåtrampet en blöt historia

13 november, 2017 Av Av helenasahlqvist

I lördags förmiddag drog jag och Micke iväg till Svartå för att tävla lite. Egentligen var det inte tävling, utan snarare träning med tidtagning. Kul i alla fall när det anordnas något. Speciellt när det är för första gången. Meningen var egentligen att tävlingen skulle ske i början av hösten, men det fanns inte tid att ställa i ordning banorna då. Istället fick det bli ett test för kommande år och jag hoppas det kommer bli fler gånger. Det var en riktigt bra bana de fått till. Minimalt med grusväg och hyfsat fina stigar.

Det som var mindre bra var att det regnade. Temperaturen höll sig runt en plusgrad och regnet kom och gick. Jag var blöt så stor jag var när jag kom i mål.

Starten gick vid 11 och det var rullande start. Tidtagningen skedde med Sportident, vilket inte är helt optimalt för cykel. Det funkade rätt bra trots det. Jag gick ut som runt 5:e av 19 och var trött innan vi han en kilometer. Har så otroligt svårt att komma igång. Mjölksyran sprutade om mig kändes det som. Efter några kilometer gick det lättare och jag kunde till och med passera några. Då hade jag blivit omåkt av ett gäng snabba cyklister redan.

En cyklist framför mig fick problem med pyspunka. Han hade lånat ut sin pump en stund före, så han fick låna min och pumpa i lite luft. Det gav mig lite välbehövlig vila. Det tog inte många hundra meter innan han sen fick stanna och byta slang. Han lånade med sig min pump och jag kunde bara hålla tummarna att mina slangar skulle hålla i mål.

Underlaget var inte det roligaste och det hoppade och studsade mycket. Tyckte inte det var lätt att få upp någon fart. De grusvägar som fanns var dessutom nygrusade. Jag avskyr nygrusade vägar.

Det kändes som det var en bana som enbart bestod av uppförsbackar. Micke hade fått samma känsla när han åkte. Sista biten gick på fint motionsspår och i villakvarter. Där började vi ta oss nedför höjden. Jag hade inga cyklister vare sig framför eller bakom, utan sista fem kilometerna var jag helt själv.

En bit innan mål skulle vi över tre broar. Det är ett strövområde i Svartå och stigen går över en bäck flera gånger. Problemet var att räcket var för högt och bron för smal, eller också satt mitt styre för långt ner och var för brett. Jag kom knappt över. Fick dra mig över bron med ena handen på styret och den andra drog jag mig fram på räcket.

Sista rycket var att åka runt en motionsslinga vid Hyttvallen. Rätt många höjdmeter för en så pass kort slinga man ska ta innan man kan rulla ner mot mål. Kom i mål på ca 1.34, 15 min efter första tjej och som nummer 9 totalt av 19 startande. Tror vi var tre tjejer som kom i mål och jag var tvåa av oss. Riktigt roligt och nu fick jag verkligen mersmak. Vill åka fler lopp.

Svartåtrampet

Åkte hem, efter att vi bytt om. Åt en sen lunch och åkte på Innebandymatch. En match som Karlskoga vann, vilket var skönt då de förlorat stort dagen innan. Sen vidare mot Bowling och efterföljande middag på Bulls Eye.

De är specialiserade på hamburgare, men eftersom jag äter lite annat än vanligt tog jag en ryggbiff. Perfekt stekt, men totalt smaklös. Inte ens Bean som jag fick betala 10 kr för en matsked smakade annat än olja. Lite synd, för vi äter ju inte på restaurang så himla ofta. Det var i alla fall en fin liten skål jag fick såsen i. Lite svårt att få ur den bara.