Bästa tiden för ny stig

3 november, 2017 Av Av helenasahlqvist

November är nog en av de bästa tiderna att leta nya stigar med cykeln. Det finns ingen panik att formen behöver toppas, luften är klar, marken är fuktig och löven har fallit av grenarna. Det enda som kan vara svårt att se under alla fallna löv är stigarna. Dessutom gäller det att passa på att andas frisk luft och lapa sol när vädret är så där härligt soligt och ljummet. Tanka energi inför allt mörkare dagar, innan snön kommer och lyser upp vintermörkret.

Kvarnängen

Jag har betet av många stigar i mitt närområde, men likväl har jag massor av skrymslen kvar. Jag har vid flera tillfällen sett ut stigar på kartor , men gått bet eller inte haft tillräckligt med tid för att leta. Jag ser stigar när jag cyklar och stoppar in dem i minnet för en annan dag, en annan tur.

Idag ska jag ut på stigfinnartur. Har dels en körväg vid Lämås och Kampdalsvägen som jag vill utforska. Sen har jag ett område jag bara nosat på tidigare, vid Kvarnängen. Delar av stigarna har jag cyklat förut, men en stig hittar jag inte.

Kvarnängen stig

Det är den prickade stig jag ringat in. Från körvägen i söder har jag försökt se den, men har gått bet. Kanske för att jag inte riktigt haft tid. Har tagit körvägen förbi huset och dammen mot Kvarnängen, men tänkte aldrig på om stigen gick att nå från norra sidan. Att åka körvägen är inget alternativ för många turer, den går över en tomt. Utifrån Allemansrätten känns det som att jag stör hemfriden om jag tar den vägen. En svår balansgång, då man inte vet om det är ok att på körväg korsa en tomt, eller om den bara är till för den som bor där.

Det är sommarstugor i området, så idag tror jag inte det är någon där. Då kan jag utforska skogen runtomkring och kanske finna en bättre väg. Så ska jag kolla om jag kan nå gruvhålet som är markerat med R. Ser ut att finans många häromkring. Kanske försökte man finna järn förr?

Återkommer med hur turen föll ut en annan dag…