Friskvård med Anna & Emil

Friskvård med Anna & Emil

31 oktober, 2017 Av Av helenasahlqvist

På jobbet har vi friskvårdsbidrag. 800 kronor om året som vi bland annat kan träna för. Jag är otroligt dålig på att använda mitt bidrag. Vet egentligen inte riktigt vad jag ska göra som kostar pengar som är godkänt av skatteverket. Har ju åkt en hel del slalom, men eftersom slalom är en sport med dyr utrustning gills inte det. Däremot gör längdskidåkning det. Inte vet jag, men min längdutrustning var dyrare än min slalomutrustning. (Innan jag beslöt mig för att köpa nya slalompjäxor).

I alla fall. I helgen hittade jag något som passar perfekt för mig. Det är Anna Haag och Emil Jönsson som påtat ihop ett träningsprogram och inspirationsvideor för gemene man som vill träna barmark inför vintern. Eftersom jag bor i en relativt snöfattig del av Sverige tänkte jag att jag kunde testa upplägget.

inpireme

Jag behöver verkligen lite pepp och inspiration gällande träning. Kör oftast fast på samma sak och tränar i samma tempo vecka efter vecka. Inte det bästa när jag ändå vill utvecklas i min träning.

Längdskidor är ju inget som varit mitt huvudfokus senaste tiden heller. Jag har ändå ett mål, det är att åka Vasaloppet någon gång i livet. Nu börjar det lugna ner sig lite efter småbarnsåren och mer tid år att lägga på träning. Då är det läge att lägga fokus på att träna till Vasaloppet. Även om jag inte kommer köra det på några år framöver.

Lite alternativ träning är ju ändå kul också. Har lagt mycket fokus på cyklingen senaste två åren. Löptränat lite där emellan, men inte så mycket annat. Tränar för att må bra och då kan det nog vara lika viktigt att träna varierat. Annars är det även lätt hänt att träningen blir tråkig.

I introduktionen säger de att träning som blir av är bra träning, även om det bara är en kort stund. Som att cykla till affären. Det har de även pratat om i sina poddar. Det säger relativt mycket om hur de är som personer. Att få vem som helst att röra på sig. Det är inte de stora resultaten som är viktiga för en bra hälsa. Jag gillar Anna och Emils jordnära attityd.