Sunt att ha tråkigt

13 september, 2017 Av Av helenasahlqvist

Ramlade på en artikel av Jesper Juul gällande om det är bra att barn har tråkigt. Fick en del intressant input där. Vi har nämligen börjat med att datorer och surfplattor ska stängas av kl 17 på kvällarna. Dels för att öka kreativiteten, som jag skrev om förra veckan.

Jag har väl egentligen inte haft belägg för att det skulle vara bra, men jag tycker att barnen blir alltmer som robotar som styrs av sociala medier, istället för att styra sitt eget liv. Det har gått relativt bra, att koppla bort. Vi har hittat på annat och barnen har roat sig rätt bra själva. Gick lite sämre med tiden i helgen och i måndags, men allting har ju undantag.

Jesper hävdar dock att det är nyttigt för barnen att ha tråkigt. Ända från de var små har de stimulerats av bl a förskolan. De har aktiverats och inte behövt fundera så mycket själva på vad de ska hitta på. En väldigt intressant artikel att läsa i alla fall. Ett tips till de som har barn, eller för den delen jobbar med barn. I högerspalten, bredvid artikeln, finns fler artiklar av Jesper Juul.