Utesöndag vid Gryten

Utesöndag vid Gryten

12 september, 2017 Av Av helenasahlqvist

I söndags bar det av mot Degerfors och sjön Gryten. Det är andra gången i år som vi åker dit. Den här gången var hela familjen med, dessutom en av Linas kompisar.

Trots mycket regn senaste tiden gick det rätt bra att ta sig fram. Barnen hade löparskor och de blev inte blöta. Den här gången valde vi att gå åt andra hållet mot förra gången. Jag hade packat ryggsäck med fika och Kexchoklad. Lite mutor till barnen är alltid bra, eller kanske belöningar. Att belöna låter ju trevligare än att muta.

Vi hattade en fin fikaplats på ett ber rakt över sjön mot parkeringen. Då hade vi gått drygt halva vägen. Totalt blev den fyra kilometers vandring. Perfekt för en eftermiddag. Kexchokladen åts upp vid ett vindskydd när vi nästan var tillbaka vid bilen.