10 000 om dagen

23 augusti, 2017 Av Av helenasahlqvist

På jobbet går var och varannan med aktivitetsarmband av något slag. Jag har inte så stor koll på om alla kör samma, eller om de har lite olika. Lite kul att höra diskussionerna om hur mycket steg de har gått om dagarna. Tre av dem har en utmaning gällande antal steg hela veckan. Jag hejar givetvis på, då jag tycker det är viktigt att röra på sig. Finns ju hur många hälsofördelar som helst.

Igår tog jag på mig min Forerunner och tänkte se hur många steg jag tar på en dag. Den ser dock inte alltför tillförlitlig ut, då den ibland lägger till steg och ibland står kvar på samm, trots att jag rört mig. En fingervisning blir det ändock. Igår fick jag ihop lite drygt 7000 steg och då rörde jag mig mer än normalt på jobbet. Det sägs ju att vi behöver gå ca 10 000 steg om dagen, som vardagsmotion. Därutöver träning för att må ännu bättre. Den träningen utöver har jag ju fått till riktigt bra de senaste två åren. Vardagsmotionen kan ju bli mycket bättre.

Till helgen blir det säkert inte så svårt att nå målet på 10 000 steg. Är camping pågång och då brukar vi ju ta en del promenader.

 

Med nya numret av Buffé, från Ica, kom även ett till litet roligt tips. En app som heter Ica Hälsorabatt. Var tvungen att ladda ner den och testa. För varje minut man är aktiv får man 0,01% rabatt på Ica Gott Liv produkter. Nog för att man måste komma upp i 25% för att rabatten ska lösa ut, men det sporrar ju lite. Den är kopplad till en app i telefonen som mäter det jag gör. Ska bli kul att se när jag kommit upp till 25 % och vad som händer sen. Gäller att alltid ha telefonen i fickan nu.