Muldestausee – Trittau – Klippan

22 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Just nu har vi bara transportsträcka hem. Har inte gjort mycket annat än att åka bil. Det har gått ganska bra, men vi tycks ha lite otur med köer här och där. Har stått riktigt länge i några köer i Tyskland. Var rätt skönt att komma till Danmark och Sverige där trafiken flyter på himla bra. 

Fick äntligen lite regn och svalare temperaturer i norra Tyskland. Så pass att det var jeans som gällde mest hela dagen igår. Ovant att sätta på sig långa byxor när vi gått i minimalt med kläder dryga veckan. 

Hittade en camping i torsdags kväll precis norr om Hamburg. Ingen märkvärdig alls, utan helt ok för en natts vila. Den hette Camping Großensee har jag för mig. 

Åkte vidare i fredags morse mot gränsen till Danmark och lite gränshandel. Köpte inte så mycket. Tre förpackningar Dansk Påläggschoklad fick följa med. Mest som en kul grej. Fick ju en förpackning av barnens kompisar i vintras. Samt förmaning att bara äta på söndagar. Den förmaningen får hålla i sig och barnen längtar till frukosten imorgon, det kan jag lova.

Vidare gick färden mot Sverige. Låset till dörren på husvagnen pajade utanför München, så enda sättet att låsa husvagnen är inifrån. Det gör att vi måste hem och laga det. Är ju inte så kul att lämna husvagnen olåst om man vill hitta på något. Försökte låsa provisoriskt med hjälp av ett bygellås vi har till cyklarna. Men det var en cm för kort. Vi har ett handtag på väggen bredvid dörren, så med ett längre lås hade det fungerat. Sen har vi en kraschad husvagnsbackspegel också. En bil som dundrade in i den på en smal gata i Tyskland. De är tidvis lite heta i trafiken där nere. Däremot är de stenhårda på att praktisera blixtlåsprincipen när körfält ska gå ihop till färre. 

Skulle bo i Barsebäck igår, men de hade slut på elplatser. Micke ringde runt lite till campingar i närheten. Närmsta ställe med el var i Klippan. En liten camping med mestadels säsongare. Såg ut att vara permanentboende. Är inget stor fan av campingar med fastboende. Blir en särklid märklig stämning där. 

Nu har vi några mil kvar hem (snart i Jönköping). Blev en snabb, men lång tur och vi har sett otroligt mycket på vägen.