Caorle – Chiemsee 

19 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Efter tre nätter i Caorle packade vi ihop och drog oss norrut. Hemlängtan började krypa sig på de små och själv har jag det tufft i värmen. Jag gillar inte att frysa, men att ha över 30 grader utan skugga att sätta sig i flera dagar i rad tär på krafterna. Att byta camping funderade vi på ett tag, men det är svårt att få plats och på flera måste man bo minst sju nätter i rad på. 

Bergen lockade och vi körde mot Undine och vidare via Villach. Temperaturen höll sig stadigt över 30. Bara vid ett tillfälle, då vi åkte genom ett kraftigt åskväder, sjönk tempen till under 20 grader. Det dröjde inte lång stund innan den var uppe över 30 igen. 

Vid ett tillfälle sa till och med bilen ifrån att det var för varm och att vi skulle sänka farten. Det tar på den med i värmen och att dra runt över 1,5 ton. 

Vi landade vid sjön Chiemsee. Den ligger i södra Tyskland. Vi bodde på samma camping förra året också, men då regnade det från när vi kom tills vi åkte. Den här gången var det bättre. Vi kunde både bada och sitta ute när vi åt. 

Tog dessutom en promenad på kvällen. Så himla fint var det.