Füssen – Grainau

12 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Dagens etapp blev ca 7 mil lång, men vi hann ändå med ett fikastopp. Åkte en jättefin väg som inte var så stor. Målet med dagen var att komma till Garmisch – Partenkirchen. Det är egentligen två byar, separerade av en järnväg. 

Utsikten från disken är det inget fel på. 

Idag har vi besökt Olympiastadion. Den är byggd på 30-talet till OS 1936. Därifrån sända backhoppning på nyårsdagen varje år. Kul att se i verkligheten. Nära backen ska det finnas en canyon, men det var så varmt och verkade vara en bit att gå, så vi tog aldrig den promenaden. 

Planen sen var att åka ner till Garmisch stadskärna för att köpa glass. Vi hittade dock ingen parkering, så vi åkte till husvagnen och hämtade badkläder istället. Jag hade sett på en karta att det skulle finnas en sjö en bit uppför berget. 

En fin snirkig väg tog oss upp på 1000 meters höjd. Vi parkerade vid Zugspitzbahns sista station innan den går genom berget upp mot toppen. Det är en kugghjulsbana. Vi hade tur som fick se ett tåg komma in på stationen. Den går från Garmisch upp mot toppen av Zugspitze som med sina 2962 m.ö.h är Tysklands högsta berg. Sista biten upp är kabinbana. Tor kostar runt 1000:- för oss alla. Så den turen hoppar vi över den här gången. 

Vi badade i Eibsee, lika turkos sjö som igår. Hur skönt som helst att svalka sig då vi har runt 25 grader. Lagom när vi var klara blev det mulet och vi slapp svettas när vi gick till bilen. 

En bild tagen i farten. Alla hus är så fina här. De är målade med alla möjliga motiv. Sen alla  balkonger. Massor av blommor. 

Några fler bilder från campingen. En helt ok camping. Är nog vintercamping för det är mest grus. 

Imorgon ska vi dra genom Österrike och ner till Italienska alperna. I övermorgon är målet Europas näst högsta alppass, Stelvio.