Günzburg – Füssen

Günzburg – Füssen

11 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

En kort etapp idag. Höll oss ifrån Autobahn och åkte mindre väg mot Füssen. Det betyder att det tar rätt lång tid eftersom man åker genom alla byar längs vägen. Man får se mycket fint på det viset.

I Tyskland ligger bondgårdar mitt inne i byarna. Det ser lite kul ut när man åker genom byarna och helt plötsligt är där en gårdsplan med lite djur och en gödselstack. Man kan fundera på vad grannarna skulle säga i Sverige om man skaffade djur att ha mitt inne i staden. 

Vi kom tidigt till campingen. Valde att åka in på Camping Brunnen. Klockan var 14 och de hade en tomt kvar. Det var ju tur för oss. Parkerade och tig en fika. Barnen ville bada, så vi gick ner till sjön. Vattnet här är turkost. Det beror nog på att all sten är vit häromkring. Hur fint som helst.

Efter badet packade vi ryggsäck och åkte till Hohenschwangau. Där kan man ta en shuttelbuss uppför berget. Vi tog bussen som var knökfull. Den kostade 7,20 € för oss fyra. Vi stod nästan längst fram i bussen och det var en spännande uppfärd. Chauffören var från Tjeckien och körde som en dåre uppför serpentinvägen som var bred som en cykelväg.

När bussen släppte av oss fick vi gå en liten bit till uppför berget till Marien brucke. Därifrån är det väldigt fin utsikt över slottet Neuschwanstein. Det sägs att Disney har hämtat inspiration till sitt slott från just det här slottet. Det är riktigt stort och mäktigt.

Bron kändes lite racklig, men Emil vågade sig på att kika ner och fick se en grotta långt där nere.

Vid sjön till höger om slottet