Kirchheim – Günzburg

Kirchheim – Günzburg

9 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Idag var siktet inställt, 31 mil bort, på Günzburg. Där ligger Tysklands Legoland.

Vi hade inte berättat för barnen att vi skulle åka hit. Det fick bli en överraskning. Man vet ju aldrig om det passar när det väl är dags. Det kan ju bli ihållande regn i flera dagar och då hade det bara varit att passera.

Förra åter drog vi förbi på Autobahn nr 7 bara 2 mil härifrån. Vi visste att Legoland fanns, men inte riktigt vart.

Resan blev riktigt varm. Det har varit runt 28 grader hela dagen. Husvagnen rullade mycket bättre med mer vikt fram. En riktig behaglig resa.

Väl framme fanns det gott om plats åt oss. Det gick fint att bara boka camping. Jag har försökt maila flera gånger för att ta reda på pris på bara camping, men inte fått något vettigt svar. De vill bara sälja paket för runt 2000. Eftersom vi klippt ut baksidan på flingpaketet så har vi halva priset på entréavgiften = ca 800kr. Campingen kostade någonting på 700kr för två nätter. Det blir billigare för oss. Paketpriset innehåller 2 dagarsentré. Det anser inte vi att vi kommer använda. Nåja, på plats i alla fall.

Tog en promenad till Legolandsparken för att fråga vart vi löste in vår flingpaketskupong. Det var vi tvungna att göra vid huvudentrén. Den låg på andra sidan parken. Damen vi pratade med tyckte att en annan tjej som jobbade där kunde följa oss fram och tillbaka genom parken. Det var riktigt snällt gjort av dem. Jag passade på att fråga henne lite saker som vi ville veta. Hon trodde inte att det skulle vara mycket besökare imorgon. Tyskarna jobbar och går i skola. Det är precis det vi hoppats på och räknat med. Det var lugnt idag med sa hon och vi såg inga köer till attraktionerna att tala om.

Vi fick våra biljetter, gick tillbaka genom parken. Tackade för oss. Åskmolnen kom allt närmre på himlen. Det behövdes verkligen en rejäl rensning i luften. Gick förbi ett mäktigt hotell och det blev ett par fantastiska bilder med åskovädret hotandes bakom.

Nu var det dags att skynda tillbaka. Helt plötsligt kändes det som att springa i ett katastrofområde. Det blixtrade, dundrade och så tog vinden tag och blåste upp sand. Alla sprang överallt. Vi hann precis undkomma regnet. Det bara vräkte ner. Så pass att vi hade en flod under husvagnstrappen.

Nu har regnet upphört, men det ska bli lite skurar de kommande dagarna. Campingen är full och det är mest Schweizare och Österrikare här. Två Svenska ekipage har vi sett.

Använder Cannondale flaskor och hållare på cykeln, bara för att jag tycker den gröna färgen är så snygg…