Linnebäck – Heiligenhafen

Linnebäck – Heiligenhafen

8 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Packade och klara åkte vi redan klockan 7 på morgonen. Frukost åt vi på vägen, i Mariestad. Några snabba stopp blev det under dagen.

Vi brukar stanna i Löddeköpinge för att handla lite innan överfart till Danmark. Där finns en stor parkering och en stor affär. I år hade vi allt i kylen som vi behövde, men stannade där ändå för att tanka och äta glass.

För en gångs skull kändes inte Öresundsbron som en stor händelse. Det är nog 8:e gången vi passerar den med husvagn.

Kom ner till Rödby och färjeläget lagom tills båten skulle lasta på bilar. Kom fram till rampen och de stoppade ekipaget före oss. Båten var full och vi fick snällt backa därifrån. Bara att vänta på nästa skepp.

Överfarten gick lugnt och fint. Åkte av på Tysk mark och hade som plan att stanna på en camping  på Fehmarn som min arbetskamrat tipsat om. Vi missade avfarten helt och hamnade på bron till fastlandet. Det var bara att åka vidare. Tryckte in en camping på GPSen och hittade ut mot Örstersjön.

Här stängde campingarna tidig kväll, så det var bara att börja backa igen. Till slut dök det upp en kille från reseptionen, precis innan vi skulle dra. Han checkade in oss. Det var skönt för då var klockan halv 9.

Här är otroligt fint. Kan tänka oss att komma tillbaka när det är badväder. Campingen heter Campingplaz Sütel.