1:a juli och en vecka kvar till semestern

1 juli, 2017 Av Av helenasahlqvist

Måste börja med att berätta att jag fick världens roligaste meddelande igår kväll på telefonen. En jag jobbat länge med, som slutade för två månader sedan, vann en bil på Postkodlotteriet igår kväll. Plus pengar. Så glad jag blir för hennes skull. Hon är så värd en ny bil och pengarna med såklart. Det är ett postnummer i Bråten som fick vinsten igår. Tror det var mellan 200-300 vinnare. Grattis till alla dem! Vilken härlig semesterpresent.

Nu är det juli. Igår var sista dagen att handla för gamla pengar. Jag hittade en krona igår i en väska som jag får behålla. Något minne kan man ju ha kvar. Den kanske blir mycket värd framöver. Ekonomi och finans har annars styrt mina tankar den här veckan. Pengar är ju alltid kul och att sätta dem i arbete är lite roligare. Mycket av mitt kapital är i arbete, det lilla jag nu har. Med tanke på att en av mina favoritfonder på ett år gått upp 70 %, så är jag riktigt nöjd. Visst att det kan svänga lite att ha fonder, men man måste tänka långsiktigt. Regelbundet sparande i samma fond sprider dessutom riskerna. Ska återuppta det där med att bygga upp en aktieportfölj också. Har ett konto i Avanza där mitt courtage för närvarande är 0. Med andra ord kostar det mig inget att köpa och sälja aktier. 

En vecka kvar innan det bör av på resa. Förbereder lite varje dag nu. Gör små listor där jag utför två saker varje dag. Då blir allt gjort och det utan stress. Idag ska husvagnen städas och så ska det kompletteras lite i barnens garderober. Såg att det ska bli riktigt fint väder idag också, så barnen ska troligtvis bada. Tvättmaskinen går för fullt, men den punkten är stående och räknas inte in i de två som jag gör varje dag. 

Ha en fin lördag. Jag bjuder på en bild från förra årets resa.