Stolt

13 juni, 2017 Av Av helenasahlqvist

På vårt intranät på jobbet, finns det en liten rubrik som heter ”Karlskoga i media”. Där poppar det upp artiklar som nämner Karlskoga. Senaste tiden har det varit massor av artiklar från tidningar runtom i Sverige. Alla skriver om samma sak. Karlskoga är bäst i landet. Ja, precis, det står rätt, BÄST.

På vad kan man fundera på? Jo, Karlskoga är den Kommun där störst andel åkerareal ställts om till Ekologisk odling. Hela 53 % av åkerarealen är omställd till Ekologisk odling. Det är mer än hälften. Det kan jämföras med totala arealen omställd åkermark i Sverige, som ligger på 14%.

DSCN3967DSCN3952DSCN3963

I min trädgård är det ekologisk odling som gäller. Sen kanske jag skulle behöva jobba lite mer för att få till bättre skörd. Gräva mer, vända ner mer kompost, rensa mer osv.

Jag är ändå stolt över att inte ha bekämpningsmedel och konstgödsel i min mat. Dessutom gillar jag att det är närodlat. Mat smakar godast färskt helt enkelt. Nu fick jag lite odlingslust igen. Pepp på det!