Shinrin-yoku

11 mars, 2017 Av Av helenasahlqvist

Skogsterapi. Ramlade över en artikel på Land.se. Det handlade om hälsovinster för oss som bor på landet. En av punkterna ledde till Shinrin-yoku. Det är Japansk terapi i skogen. Verkar helt enkelt som att en så enkel sak som att ge sig ut i skogen ger terapi.

Jag har alltid tyckt att skogen är lugnande. Bara att gå ut i skogen och vara helt för sig själv en stund. Kanske höra fåglar som kvittrar. Gå i mjuk mossa eller på släta stigar. Andas skog helt enkelt.

Jag kan till och med bli lugn bara av att tänka på skogen. Höra tystnaden inne i huvudet. De är nog inte helt fel ute Japanerna. Enligt Bergvik Skog har varje invånare i Sverige 3,5 fotbollsplaner skog. Om man skulle dela upp skogen mellan oss vill säga.

Nu fick det mig att börja längta till försommaren och ton av fågelkvitter och knoppar som brister. Humlor som surrar i blåbärsriset.

DSC_2175img_1357img_1557img_1593img_1494