Ond cirkel

23 februari, 2017 Av Av helenasahlqvist

Ibland kommer man in i den, den onda cirkeln. Den är närmre än man egentligen anar och det är så himla lägg att slinka in i den. I ett och ett halvt år har jag hållit mig utanför den, men nu har jag hamnat där. Mitt inne i den. Finns det en utväg? Självklart, men det kan vara lite vrångt att hitta den.

Jag har ju tjatat om det. Hur bra motionen och träningen har fått mig att må. Jag blir pigg och frisk och stark. Orkar mer och har bättre tålamod. Sover bättre och har mer vilja. Tror även att kreativiteten ökar också. Alla de bitarna finns det massor av forskning på. Det är inte för inte som fler och fler kommuner i Sverige inför mer Idrott på schemat i skolorna. Önskar att jag bodde i en av de kommunerna. Jag vill att mina barn ska få förutsättningen som andra har. Ska inte skolan i Sverige vara likvärdig?

Kanske får vi införa obligatorisk träning när vi kommer från jobb och skola. Frågan är om det gör samma nytta när det inte blir i samband med studierna för barnen. Tror ändå att vi skulle tjäna på det i stort, att våra barn rör på sig mer på dagarna.

Nåja, det var inte dit jag ville komma idag. Finns nog massor att skriva om ämnet, men får ta upp det vid ett annat tillfälle. Det jag ville säga idag är att jag behöver träna. Jag har kommit ur ekorrhjulet som rullat på, med regelbunden träning i mer än ett och ett halvt år. Lite sjukdom och sen en muskelskada på det. Jag vill bli så där pigg som man bara kan bli efter stenhårda intervaller och dagar med träning.

Var hos sjukgymnast i tisdags för att ja har ont i höften/låret/sätet på höger sida. Tänkte att det kanske var Ischias som spökade. Har haft problem med det från vänster höft tidigare och får känningar ibland. Det bästa med det är att det går att tänja och stretcha bort. Fick en tid dryga timmen efter att jag talade med sjukgymnasten i telefon, så snabba ryck. Problemet var bara att jag tagit smärtstillande innan och inte hade så ont när jag väl kom dit. Beskrivningen av mitt problem och div undersökande tänjningar och rörelser visade dock på att det är muskulärt och inte någon nervskada. Blev ordinerad Ipren i en vecka och sjukgymnastik.

Läketid för detta kan vara upp till flera månader. Hujeda mig. Första sjukgymnasten jag talade med, då jag trodde det var musklerna som spökade sa dock att träning var ok. Ska vänta ut Iprenkuren bara tänkte jag.

Så nu är jag trött, men vill ut och springa eller cykla. Vill komma ur den onda cirkeln och verkligen röra på mig. Har ju tävlingar som väntar på mig framöver som jag vill prestera bra på.

Ha en fin torsdag!