Förkylning och vintercykling

11 februari, 2017 Av Av helenasahlqvist

I veckan damp den ner, årets förkylning. Halsont och orkeslöst. Inget märkvärdigt egentligen. Har inte varit förkyld eller sjuk på hur länge som helst. Har faktiskt varit förvånansvärt frisk en längre tid. Intalar mig att det är träningen som gör nytta. Hoppas på ett snabbt övergående av viruset och sen är det full fart mot sommaren.

För en vecka sen beställde jag ju vinterdäck till cykeln. Har för mig att jag skrev det om inte så har jag i alla fall gjort det. Fick dem häromdagen så i torsdags åkte de på. Var dock för hängig för att testa dem då. Fick bli en väldigt kort testtur efter jobbet igår istället. En kvarts cykling, men det räckte gott och väl. Vilket grepp! Har sett i div flöden i sociala medier att flera lovordat dubbdäck, men trodde aldrig de skulle vara så bra. Trots blankis bromsar cykeln minst lika bra som på vilket barmarksunderlag som helst. Magiskt! Visst rullar de tyngre, men vad gör väl det när det är träning. Enda bekymret nu är väl om man måste stanna. Lätt att inte tänka på att fästet för skorna är obefintligt på blankisen. 

Idag väntar alltså vila, blandat med lite städning. Vi hörs!