Vintrig promenad och intervaller

8 januari, 2017 Av Av helenasahlqvist

Igår hade jag mycket att fixa med. Julen skulle städas ut hade jag tänkt och intervallpass skulle genomföras på motionscykeln.

Började dagen med att lämna tillbaka ett par byxor som Lina inte kunde ha inne i stan och köpa Våffelmix. När jag kom hem drog jag på mig ordentligt med varma kläder och gav mig ut i skogen. Pulsade fram i snön i en halvtimma och sen blev det Våffelgräddning. Barnen gjorde en snögubbe och hade kul ute en stund. Är bra att komma ut och röra lite på sig både för dem och mig.

Hann inte städa undan så mycket jul, för svärföräldrarna kom förbi och kollade på skidåkning. Blir sjukt spännande avslutning för damerna idag. Tror inte på vinst för Stinas del, men är ju kul om det blir topplacering för Sveriges del ändå. Det visar den yngre generationen att det går att komma topp i skidåkning. Lina säger att hon ska bli bäst i världen när hon blir stor. Att hon ska vara med där och åka. Bara att börja träna med andra ord. Vårt fulla stöd har hon.

Eftermiddagen avslutades med planerade intervaller. Samma upplägg som för några dagar sedan, men den här gången fungerade klockan. Körde 30 minuter, banan nedan två gånger. När det var 30 sekunder kvar av de höga staplarna var det full gas som gällde. Bara första och sista höga jag inte gjorde det på. Så fyra tempohöjningar totalt. Blev fina kurvor i diagrammet för puls.

intervaller-170107

Idag ser vi fram emot final i damernas Tour de Ski och sen drar vi till Ånnaboda för att åka några varv runt sjön. Jag har nog inte åkt skidor i Ånnaboda sedan jag tävlade där sist. Det var nog i början på 90-talet. Ska bli kul att återvända.

Ha en bra söndag!