Fantastiskt ljus & magstrul

6 januari, 2017 Av Av helenasahlqvist

I måndags tog jag tag i ett problem jag brottats med en tid, magen. Den har varit strulig och levt ett helt eget liv sedan fem sex år tillbaka. Jag sökte senast för den 2013 och fick till svar att den var instabil för att tarmarna var lata. Inga provsvar visade på någonting och läkaren ordinerade tillskott av vattenlösliga fibrer. Nu har jag testat det från och till i flera år, men inte tyckt det gjort någon skillnad. Tänkte att träningen skulle göra att min mage arbetade bättre, men inte heller det har gjort någon signifikant förbättring. Efter galloperationen i somras hade jag också förväntningen att det kanske skulle hjälpa något, men vet ju aldrig. Inte heller det gjorde någon skillnad. 

Nu tog jag i alla fall tag i saken och ringde vårdcentralen på nytt. Det är egentligen helt otroligt vad länge man drar sig för det. Igår fick jag träffa en läkare igen och nya prover togs. Hon tyckte dock att tidigare prover, från 2013, inte visade på något alarmerande. Sista utvägen är att lägga om kosten och plocka bort livsmedel. Det första hon sa åt mig att göra är att plocka bort laktos i fyra veckor för att sen tillföra det igen. Då kan man se om det gör någon skillnad. Gör det inte det är det bara att fortsätta se över kosten. Läkaren poängterade att det var all laktos som ska uteslutas, även det lilla som är i smör. Så från måndag (bra att börja en jobbdag känner jag) ska jag äta laktosfritt i hela fyra veckor. Det betyder fyra veckor utan choklad. Hur ska jag överleva? Nåja, det är ju en begränsad period och gör det minsta skillnad kan det vara värt att testa. Om inte kan jag fortsätta med choklad resten av livet typ. 😉

Flexade ut lite tidigare igår och ljuset när jag kom hem var helt fantastiskt. Var tvungen att fota lite. Riktigt kallt har det varit också. Närmre minus tjugo grader igår. 

Ha en fin trettondag!