Frysstrategi

26 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår fick vår frys i köket tokfnatt. Helt plötsligt varnade den för att det var för varmt i den. Vi lade in en termometer och den visade på knappa fem minus. Oj då!
Det fick bli tömning av frysen. Som tur är har vi en frysbox i garaget, så det var bara att lasta dit allt.

Har behövt frosta av frysen en längre tid. Isen letar sig nästan ut genom dörren, så illa är det. Förhoppningsvis är det bara pga isen som frysen strejkar. Nu ska den göras rent, både inne och på baksidan. Så får vi se om den vill leva en stund till.

Tänkte när jag plockade ur och hittade massor av gammal mat, att jag måste bli bättre på att äta ur frysen. Eller kanske rentav bättre på att inte fylla den. Jag behöver helt enkelt en frysstrategi. Att slänga mat som vi inte hunnit äta upp, eller glömt bort, är ju varken bra för ekonomin eller miljön. Det finns möjlighet till förbättring. Det gäller egentligen det mesta. Varför samla på sig massor som sen glöms bort. Kylen och skafferiet är inget undantag.
Det sägs ju att storpack och storhandling är ekonomiskt, men jag vet inte. Ibland känns det mer ekonomiskt och vettigt att handla för dagen. Att ta omvägen via affären efter jobbet skulle kosta mig ca 5 kr. Frågan är om vi slänger mat för så mycket per dag…

Det finns mycket man kan räkna på. Jag ska nog försöka bli bättre på att planera dels inköp och även matlagningen, så att svinnet blir minimalt och vi inte behöver frysa maten.