Ny vecka

24 oktober, 2016 Av Av helenasahlqvist

Söndagen bara susade förbi. Hade nog velat att den skulle vara lite längre för jag hann långt ifrån allt jag ville. Åke i alla fall och storhandlade på förmiddagen. Sparade in Idrottsrabatten direkt som vi hade från Linas Innebandylag. Resten i det häftet är bonus. Det är skönt att handla på söndagar. Det är oftast rätt lugnt med folk då. För en gångs skull självscannade jag inte på ICA. Med lördagens irritation färsk i minnet valde jag att handla som vanligt. Låta personalen göra sitt jobb. Det gick med all sannolikhet snabbare dessutom. Jag slapp väga och pyssla och så fick jag varorna på rätt ställe i påsarna. I annat fall kommer ju brödet först i butiken och hamnar längst ner i påsen. Då får man plocka ur det vid mjölkkylen för att det inte ska bli platt. Får aldrig riktigt till det där.

Käkade Wåfflor till lunch och hade fullt runt köksbordet. Båda barnen hade kompisar så de var nöjda. Efter det passade jag på att gå ut en stund i trädgården. Satte upp nät runt två träd, så att Älgarna inte ska kunna käka upp knopparna i vinter. Det har hänt förut flera gånger, så nu är jag förberedd. Har gjort så några år och de har klarat sig. Är älgen riktigt hungrig kanske hen river bort nätet, men ändå.

Dagen avslutades med ett pass på motionscykeln. Hade bytt sadel och pedaler under dagen, så nu blev det rätt känsla. Tog sadeln som följde med min MTB och satte på klickpedalerna jag köpte för några veckor sedan.
Det bästa med innomhuscykling är att man kan göra något under tiden. Jag passade på att se på YouTube. Bland annat såg jag på Cykelvasan. Det kändes ju nästan som att åka själv. Knäpp som man är så saktade jag faktiskt in när personen i fråga fick lugna ner sig för att det blev kaos emellanåt. Kul att se i grafiken som han hade hur snabbt han cyklade. Bara att träna på alltså…

// Helena