Kjells tur

26 september, 2016 Av Av helenasahlqvist

Igår åkte jag hem till Annika vid halv tio. Vi hade bestämt att vi skulle åka en bit av Kjells tur. Kjells tur är ett MTB lopp som kördes i Karlskoga för ganska många år sedan. Jag har sett på något forum och någon blogg att det fortfarande skulle gå att åka sträckan. En karta fanns på Karlskogacyklisternas hemsida och så hade någon lagt upp hela turen som segment på Strava. Jag satt i lördags innan vi åkte bort och ritade upp på min Gröna karta utifrån dessa båda kartor på nätet vart turen borde gå. 

Vi hade ingen plan på hur långt vi skulle åka, eller för den delen vilken sträcka av turen vi ville åka. Vi trampade iväg och vi fick en väldigt fin dag i skogen. Det var mestadels grusväg, en hel del stig och några kilometer asfalt. Turen var rätt så bra skyltad, men på flera ställen fick vi lita på kartan. Det gick kanon och det var bara på ett ställe vi fick vända. Det såg ut som att rätt många ändå åker Kjells tur ibland, även om den inte längre är en tävling. 

Det tog oss prick fyra timmar att åka den sträckan vi åkte som blev 5,5 mil. Hela turen är runt 7 mil, så vi har lite kvar att utforska. Får bli en annan helg. Det var i alla fall riktigt roligt att cykla igår. Jag är ju van att åka själv, men att ha sällskap var riktigt kul. 

Ha en fin måndag!