Mer EKO

14 september, 2016 Av Av helenasahlqvist

Har inte så mycket att rapportera den här morgonen. Förkylningen hänger i så det blir fortsatt lugnt. Barnen och Micke badade i går vid Labbsand. Nu måste det nog ändå vara sista doppet för i år i Sverige. Helt otroligt vad varmt det är egentligen. Jag passade på att handla, storhandla. För en gångs skull blev det Willys. Tisdagar på Maxi är kaos för då får alla pensionärer 5% rabatt. Det är deras bästa dag försäljningsmässigt enligt en bekant som jobbar där. Så då håller jag mig borta. Har varit där någon gång och det är folk överallt. 

Synd på Willys är att de inte tagit in Wärmlandsmjölk än. Har för vana att köpa den. Den är inte Eko, men den är lokal. Relativt lokal i alla fall. Annars blir det mer och mer ekologiskt som åker med hem. Försöker också göra kloka val. Som att välja svenska tomater. Det är ju inte bara av miljömässiga skäl. Viljan att gynna svenskt lantbruk och svensk industri gör ju sitt till. Nåja, bjuder på en bild på min arbetskamrats plommon i brist på andra bilder. Riktigt goda, men jag vågade bara äta ett igår.