Nytt träningsår

8 september, 2016 Av Av helenasahlqvist

Idag har jag inte så mycket att skriva om. Jag har tagit det lugnt senaste dagarna. Låtit kroppen vila för en gångs skull. Det är ju viktigt det också. Har passat på att göra annat som att koka lingonsylt och äppelmos. 

Nu vill jag lägga upp en plan för kommande träningsår. Det stora målet blir återigen Cykelvasan 90. 2017 vill jag pressa ner tiden under 4 timmar. Det tycker jag låter och känns som ett bra mål som är nåbart. Nu är bara frågan, hur når jag dit? Mängdträning givetvis, men vad mer. Det som pajade sist eller rättare först på loppet var ryggen. Den höll i dryga sex mil. Hur får jag den att hålla lite längre? Sen var det flåset, hur får jag upp flåset ordentligt? Och så till sist benstyrkan. Vaderna var de som tog mest stryk mot slutet. 

Ska leta fram lite övningar för att stabilisera upp mage och rygg. Får köra ett par pass med styrka i veckan tror jag. Det är ju sånt man kan klämma in lite varstans. Jag tränar ju alltid styrka hemma, med kroppsvikt eller min hembygds TRX. Så flåset, ett intervallpass i veckan kan ju vara rimligt. Antingen på cykel eller löpning. Det har inte så stor betydelse, bara pulsen kommer upp rejält. Sen är det bara att köra resten av passen som långpass. Minst tre pass i veckan, två långpass och ett intervallpass. Utöver det ett eller ett par pass med styrka. 

Har planerat att jag ska pompa motionscykeln lite. Sadel, styre och pedaler ska bytas ut. Detta för att göra den mer MTB-lik. Så även om det är snö och is och mörkt ute ska jag kunna cykla. Det gjorde jag förra året och jag samlade rätt många minuter på innecykeln. 

Det är min nuvarande plan. Idag är sista vilodagen för imorgon har jag tänkt åka ut på ett långpass. Antingen mot Lunedet eller också mot Vismen och Gryten. Som jag längtar…