Åsjöleden

Åsjöleden

7 augusti, 2016 Av Av helenasahlqvist

Det är nog inte många som vet att det finns en vandringsled mellan Lunedet och Storfors. Jag fick veta det av en händelse för något eller ett par år sedan. Jag kommer inte ihåg varför jag hittade den, men jag satt väl och sökte lite på nätet i vanlig ordning. Ramlade på en blogg där skribenten hade sprungit nämnda led samt Lunedsleden.

Igår var det jag som av nyfikenhet cyklade mot Lunedet för att ta reda på om det verkligen fanns en Åsjöled. Det gjorde det. Väl dold inne i mörkret på en vändplan började den. Utan föregående skyltning, men med en informationstavla över leden.


Leden var inte i bästa skick. Till en början var den fin. En gammal väg som växt igen. När leden vek av in i skogen blev den sämre. Sönderkörd av krossar och dåligt markerad.


Ingenting för cyklister, men den går att promenera på vilket ju är meningen. När leden kommer fram till sjön är den jättefin. Jag hittade en badstrand samt några klippor som det går att fika vid.


Jag fick gå mer än en kilometer, men det gjorde inte så mycket. Tycker det är lite intressant att se nya platser och hitta nya vägar. Kommer dock inte cykla där igen.

Blev en ganska lång tur till slut. Avslutade med att cykla till Alkvetterns herrgård, vidare mot Tåbäcken och Käxsundet. Idag ska jag ut på två turer, sen är det nedtrappning som gäller.