Långpass

4 augusti, 2016 Av Av helenasahlqvist


Igår stod det långpass på schemat. Egentligen hade jag planerat in två pass, men det fick räcka med ett längre istället. Det är lite synd att kroppen känns så stel första milen. Det är väl uppvärmning som saknas kan jag tänka mig. Känns bara så onödigt att lägga energi på att värma upp. Är kanske smart för kortare lopp, men Cykelvasan är ju över nio mil, så då får jag ta uppvärmningen i första backen upp mot Smågan. 

Gårdagens pass blev en runda med början mot Bidalen och sen söderut mot Björneborg. Där vek jag av mot Kristinehamn via Sätra. Rundade Mc Donalds och åkte mot Bjurtjärn. Vid Vassgårda tog jag in på grusvägen mot Sätra. Där vek jag av mot Bjurtjärnshållet igen. Sicksackade mig fram till Wiviken och tog asfaltsvägen hem. Blev en härlig tur på dryga sex mil. Tempot blev inte så högt, men det gör inte så mycket. Skönt att ryggen höll hela vägen för det är den jag oroar mig mest för. När jag cyklade i Karlstad fick jag så ont i svanken. 

Nu har jag tre pass cykling kvar innan Vasan.

Igår eftermiddag drog vi till Örebro. Lina hade presentkort på Marieberg och jag behövde lite kläder. Hittade inte så mycket, men tre toppar fick följa med hem. Hittade dessutom en cykeltröja på XXL. Så snygg tyckte jag att den var. Köpte även armvärmare.

När vi var i Danmark såg jag en så fiffig grej också. En sorts trimmer som en karl hade för att klippa kanten runt förtältet med. Det köpte jag med från Bauhaus, så nu ska kanten kring häcken ansas. Testade den lite igår kväll och det ser ut att fungera fint.