Österrike – Danmark

Österrike – Danmark

31 juli, 2016 Av Av helenasahlqvist
Hemresan kändes lång. Det kan bero på att vi inte åkte rakt norrut. Tyskland är dessutom ganska stort. Vi hade lite tur. På lördagar och söndagar får inga lastbilar vara ute på Autoban och köra, så det var ganska lite trafik. Visst stockar det ihop sig vid vägarbeten ändå, men inte lika mycket som annars.
Den första sträckan genom Österike var den finaste. Vägen slingrade sig genom dalgången ner mot Bodensjön. i passerade S:t Anton som vi såg på håll. Skidortenligger annars över den 15 km långa Arlbergstunneln som vi åkte igenom. Det går en väg förbi tunneln, men den är inte att rekommendera med vår storlek av husvagn på släp.
Lina bestämde camping för kvällen. Hon pekade på en och vi slog in den på GPS:en. Visade sig vara ett guldkorn hon navigerade oss till. Närmare bestämt Rothenburg ob der Tauber. På väg mot campingen passerade vi en liknande ringmur som Visby har. Väl på campingen fick vi en broschyr på svenska om vad som fanns innanför muren.

Vi blev nyfikna och åkte dit för att titta. Så himla fint var det. Massor av gamla hus i tysk stil. Själva muren gick det att gå uppe på. Utsikten in mot staden var magnifik. Ett stopp utanför Harrislee för att inhandla lite dryck.

De sista dagarna tillbringade vi på en camping på ön Als i Danmark. Ön ligger vid Jylland på östra sidan.