Playa del Ingles.

8 december, 2015 Av Av helenasahlqvist

Rundvandringen igår vImorgon bra. Vi fick lite nyttig information och passade på att ställa lite frågor.
Käkade kvällsbuffé och gick en sväng runt hotell Orcedia. Bakom hotellet hittade vi ett shoppingcenter som var så himla mysigt. En liten smal gata, med restauranger och butiker. Hade helt säkert gått att åka hit utan AllInclusive med.
Gick och sov riktigt tidigt igår. Att gå upp kl 4 sätter sina spår. Sov som en stock inatt och vaknade redan vid 6. Ute var det runt 18 grader. Så det blev en kopp kaffe på uteplatsen. Enda sälskapet var månen typ. Här är månen glad. Hemma är den antingen fylld till höger eller vänster. Konstigt att se en glad måne.
Vi har SVT world så det fick bli Julkalendern innan frukost.
När väl solen gått upp så var det disigt ute. Vi bestämde oss för att ta bussen till Playa del Ingles för att kolla på stranden. Åkte bland annat förbi San Agustin. Där fanns Svenska skolan och Svenska kyrkan samt en Svensk läkarmottagning. Vi gick av för tidigt i Playa del Ingles och fick gå en lång bit på strandpromenaden. Det var riktigt fint. Vi såg flera tiotalet katter. De stryker runt överallt. De håller nog en hel del ohyra borta kan jag tänka mig. Det stod mat och vatten överallt i häckarna åt dem.
Framme på Playa del Ingles var det bara att hoppa i havet. Med tanke på att det är Atlanten vi badade i så var vattet riktigt varmt. Det var inte många som badade vilket förvånar mig. Kanske ingen annan som tyckte det var skönt i vattnet.
När vi badat klart tog vi en gata för att leta efter en busshållplats. Fick gå ganska långt för att hitta en hållplats. Hittade ett köpcentrum och en turistbyrå. Dit får vi åka någon annan dag för idag ville vi hem.
Käkade lunch och gick till poolen. Nu var diset borta, så det blev ett par härliga timmar i solen.
Innan kvällsmaten passade jag på att ta en löptur. Blev 3,4 km på strandpromenaden. Vände vid Aguila för där var det svårt att se åt vilket håll strandpromenaden gick.

Efter middagen blev det underhållning. Först för barnen och sen för hela familjen. Var riktigt skönt att sitta ute och titta på uppträdanden. 

Nu är vi trötta. Klockan är 22:09 här och barnen har precis gått och lagt sig. Imorgon vet jag inte vad vi hittar på. En heldag vid poolen kanske…