Träning igen

7 oktober, 2015 Av Av helenasahlqvist

Igår kunde jag äntligen träna igen. Efter 2,5 vecka nästan helt utan fysisk aktivitet. Cyklade ju för två lördagar sedan, eller tre, vet inte hur man ska räkna, men i alla fall. Fick ryslig träningsvärk som var borta på tisdagen. Då var det föräldramöte på kvällen och på onsdag eftermiddag började jag känna mig hängig och blev sen hemma några dagar.
I helgen var jag såpass pigg att vi kunde ta en skogstur. Den landade på nästan 5 km, men ansträngningen var inte så tuff. I måndags var jag helt pigg, men ville vänta en dag extra så det inte ska komma några bakslag.
Alltså var det äntligen dags igår att springa. Valde den kort, smidiga 3 km slingan. Gick helt smärtfritt och hyfsat snabbt. Helt otroligt att man inte tappar mer när man inte rört sig på ett tag.

Väl hemma tog jag tag i att fixa min cykel. Den har växlat dåligt i över ett år, men jag har inte riktigt satt mig ner för att ta tag i det problemet. Nu var jag väl förberedd och har läst på ordentligt. Så jag lossade hela framväxelmekanismen. Den växlade inte ner på 1:ans klinga på framdreven. Justerade framväxeln så den satt rakt över dreven. Skruvade rätt ändläget inåt, slakade ordentligt på vajern och skruvade fast den. Justerade yttre ändläget och provkörde. Nu växlar den i alla fall igenom utan alltför mycket krångel. 
Ska bli kul att testa den på lördag. Se om jag orkar trampa uppför alla backar, nu när jag fick sju växlar till. 
Dags att dra mot jobbet. Ha en fin onsdag!
// Helena