Hembakat och närodlat

28 maj, 2015 Av Av helenasahlqvist
Hemlagat är ju faktiskt godast. Inte för att jag gillar paj, men ska jag äta en paj vill jag att den ska vara hemmagjord. Gör man saker själv vet man även vad man stoppar i. Läste på en förpackning med Vaniljsås förra veckan. Jag vet inte hur många ingredienser jag kom upp i. Gjorde en egen som innehöll 6. Grädde, ägg, mjölk, vaniljstång, socker och potatismjöl. Kyld vaniljsås innehåller 9, varav både färgämne och tre olika förtjockningsmedel. Pulvervarianten innehåller 9 och sen ska man tillsätta mjölk också. Att göra egen var varken svårt eller dyrt. 
En Rabarberpaj redo för ugnen.
Nygräddat
Hembakta frallor.
Potatis från Värmland.

Jag vet egentligen inte vad som är bäst, miljömässigt, men jag köper ju hellre närodlat än importerat miljömärkt. Det bästa är ju om man kan producera så mycket själv, att man inte behöver köpa så mycket. Det kommer vi dock längre och längre ifrån. Lite synd kan jag tycka. Faktum är att jag tycker det är avkopplande att baka och att pyssla i trädgården. Det ger ro i kroppen på något vis. Kanske för att jag själv har bestämt att jag vill göra det. För mig är det inget tvång, jag måste inte. 

// Helena