Hallon & vinbär

22 april, 2015 Av Av helenasahlqvist
Det växer så det knakar i trädgården nu. Det är så kul att gå runt ett varv när jag kommer från jobbet och se vad som hänt under dagen. Den 12:e april var det små fina skott på hallonplantan. De sitter tillfälligt i trädgårdslandet. Jag har grävt ny mark för dem, men där ska jag så ärtor i år som får bättra jorden. Eftersom vi bor på rödlera, så gör det odlingen lite svår. Det tar flera år att få den fina jord jag vill ha. Fördelar finns det givetvis med lera. Den är mer näringsrik och håller vatten bättre än tex sandjord. 
Vinbärsbusken, längst ner, köpte vi förra sommaren. Jag har skyddat den mot harar och rådjur i vinter med nät. Ska snart ta bort nätet, så det inte växer in i busken för mycket. Det är röda vinbär som jag hoppas ska ge mycket bär om några år. De sitter i den bädden som Hallonen ska sättas i nästa år.
// Helena