Vårfint

7 mars, 2015 Av Av helenasahlqvist
Igår hade jag en tentadag och semester. Eftersom tentan var på eftermiddagen så hann jag fixa hemma innan. Det första fick bli att klippa till en bur till mina försådder. Vågade inte ta av locket på lådan innan jag kunde skydda plantorna från katterna. De är så nyfikna och bet av en tomat i höstas.
Buren gjorde jag av grönt kycklingnät. 
Tog en liten promenad till skogen och plockade blåbärsris att ha i en kruka på köksbordet. Den gillades dock inte av katterna.
Före tentan passade jag på att åka till Plantagen. Skulle ha några Penseér att sätta i kruka. Det är så fint tidigt på våren när man bara längtar efter att världen ska börja grönska och blomma. Köpte även med lite jord, sätt potatis och sättlök.
Det är inte så mycket som kommit upp i mina försådder. Har nog varit för blött. Pillade ner fler rödbetsfrön igår.

Båda tomatfröna som jag satte har kommit upp, så full pott för dem.

Små karraktärsblad har kommit fram.

Där salladen inte kom upp tryckte jag ner en vitlöksklyfta. Blasten är ju lika god att använda den.

Snygg(??!) bur som skydd från katterna.

Lite vårfint i kruka. Den vältes dock av katterna. Ställde dit den på nytt och då plockade katterna ut allt ris istället.
Vårplantering. Är det fredag så är det 😉

Ska försöka komma ut idag med. Har lite träd som vi sågat ner och som behöver tas om hand. 

// Helena