Jordgubbar till jul – Går det?

2 oktober, 2014 Av Av helenasahlqvist
En arbetskamrat som jag hade för några år sedan sa alltid ”Man ska inte dö nyfiken”. Nog för att våran nyfikenhet ser helt olika ut, hans och min, men valspråket är bra. Idag blev jag nyfiken. Så nyfiken att jag måste prova även om det kommer bli ett katastrofalt misslyckande. Jag blev nyfiken på om det går att odla även vintertid, inne. Är grymt imponerad av hur ”The Kilcher family” i Alaska lever sitt liv. (Går på Discovery kl 20:00) Ska skriva mer om det en annan gång, men åter till mina odlingsplaner. Funderar på om det går att odla inne, nu när belysning blivit så enkel och billig med Led-lampor. Första tanken var morot och spenat. Sen kom jordgubbar. Jag ÄLSKAR jordgubbar. Skulle kunna ha tomten full av dessa röda godingar. 
Jag bestämde mig för att gå ut i trädgårdslandet och gräva upp sex plantor av årets revor. Det är Honeoye. Så jag ställde in dessa sex på fönsterbrädan för att se vad som händer. Skulle ju vara extremt kul om det kunde bli en liten blomma och eventuellt ett bär. Sen kanske plantorna inte klarar av att inte övervintra i kyla. Det får vi se. Fortsättning lär följa…
Sex plantor Honeoye på fönsterbrädan i tvättstugan.
Sally vill också vara med bland odlingarna.
Close-up. Syns att bladen börjar bli lite höstigt röda och torra i kanterna.

// Helena