Friskvård

20 augusti, 2014 Av Av helenasahlqvist

Det kan man säga att jag ägnat mig åt idag. En stund i alla fall. Började dagen med att följa med barnen till skolan. Emil började ettan så det blev lite information innan föräldrarna fick åka. Sen åkte jag till frisören och fick ny frisyr. Bangade i sista stund, annars hade det blivit helt kort. Får ta det i omgångar. Det blir så jäkla lockigt när det blir kort och det skrämmer mig. 

Åkte för att handla. Blev en billig sväng på Ica Maxi. Vill inte överstiga månadsbudgeten gällande maten. Nästa månad ska det få bli en Basic-månad. En månad som blir billig gällande mat. Ska göra mitt bästa för att vara såå prismedveten som möjligt. Det är lite kul att se hur mycket pengarna egentligen räcker till om man bara tänker sig för. Då blir det ju mer över till annat kul.

Åkte hem, käkade lite och drog iväg på cykeln. Hade tänkt ta det ganska lugnt, men det är sjukt jobbigt att cykla på stigar, så det blev inte värst lugnt. Tänkte att jag tar en grusväg som jag vet vart den är, så ser jag efter om det finns några stigar att följa efter den. Det fanns det. Hittade en stig som det antingen har ridits på eller åkts cross på. Har egentligen inte så stor betydelse, den gick att cykla på. Fick gå en kort stump på något ställe. Kom fram i Linnebäck och beslöt mig för att återvända till grusvägen (mot Kråklund) och ta en annan bred stig jag hittat. Cyklade in på den och det var stigar överallt. Tog till höger och till höger, valde den till vänster och sen till höger, typ. Hade kunnat cykla runt i evigheter. Tog stigen tillbaka till Linnebäck och hem. Kommer cykla där igen, så säkert. 

Hem för att duscha och hämta barn på skolan. Det var min dag det. Vad hände med dagen tenta då? Jo, kom fram till igår att jag inte skulle göra den. Visste att det bara skulle bli repetition och att jag inte skulle klara den. Därför valde jag att spara 10mil och inte åka. Var bättre att hämta barnen i skolan.

Så nu ska jag svänga ihop en budgetmiddag. Har bara inte bestämt mig för vad. Blir eventuellt tjockpannkaka. Var sjukt länge sen vi åt det. Imorgon är det jobbdag igen…