Säfsenhelg

19 januari, 2014 Av Av helenasahlqvist

En helg i Säfsen är till ända.
Jag hade tänkt ta ett eller ett  par varv i elljusspåret när vi packat upp, men jag var fortfarande trött efter toradagens pass. Dessutom kände jag att halsen gjorde lite ont. Det fick bli en vilodag istället.
Igår blev det slalom på förmiddagen och efter lunch tog hela familjen längdutrustning med sig och gick ner till Högsjöleden. Båda barnen trivdes hur bra som helst. Micke åkte ca 3 km och när han kom tillbaka åkte Lina och jag till 1km skylten och vände. Hon åker riktigt fint för att vara nybörjare på ”riktiga” skidor. Vi fick valla om en gång sen hade hon fäste. När vi åkt tillbaka var det min tur att åka. Jag åkte hela Högsjöleden. Den är 5,3km tor. När jag åkt hälften så var jag helt slut och tog en vätskepaus. Återhätade mig snabbt och åkte vidare.
Spurtade på slutet för att göra slut på all energi.
Det var tungt att gå upp till husvagnen efteråt och nör jag duschat blev det sängläge nån timma.
Idag är jag i allafall piggare än jag var i fredags. Får bli vilodag idag med. Endast en stund slalom har jag åkt. Backarna var riktigt bra idag.

// Helena