Ibland händer det!!!!

25 mars, 2013 Av Av helenasahlqvist

Ibland händer det oväntade, det man inte hade förväntat sig.
Idag fick jag ett sånt oväntat besked, två faktiskt, men ett lite bättre än det andra. Idag fick jag ett erbjudande på jobbet som man bara inte kan säga nej till. Sen ser jag ju oftast möjligheter istället för motsatsen och anser att man ska ta tillvara på de möjligheterna man får.
Eftersom jag ska vara studieledig, så ska min tjänst vikarieras ut… eller inte. Jag vet faktiskt inte i dagsläget, kanske i övermorgon, men jag har i alla fall gett mitt godkännande. Godkännande att min tjänst skall tillsättas, tillsvidare, alltså inte vikariat. Sen om det blir så, det får vi alltså se om ett par dagar. Vad har jag att gå tillbaka till då? Jo, en tjänst. Någon tjänst. Min anställning.
Jag kan få göra det som passar just då, kanske ett vick, kanske projekt, kanske ekonomi, ja vem vet. En sak vet jag i alla fall: Detta är en möjlighet! För något de inte kan ta ifrån mig är min anställning, men vad den innebär vet jag när det är dags att återgå.
Det känns faktiskt lite lockande.

Det andra oväntade som hände idag var att tentan jag fick godkänd kom ut på min sida så jag kunde se den. Faktum var att jag ÄR GODKÄND. Nu är det bara onsdagens 15p tenta kvar att klara så är jag HALVVÄGS!!!!! Orkar jag plugga mer för det idag? Nej, faktiskt inte. Är trött, lite småförkyld och har nada motivation just nu. Hoppas det blir bättre imorgon, för då är det sista chansen….. I alla fall inför onsdagens tenta. Måste bara tänka på några små steg: Rättsområde, vilka förutsättningar, vilka rekvisit samt påföljd. Inte lalla iväg mot någon egen åsikt och förutsätta saker som inte står. Läs frågan: Vad efterfrågas? Svara BARA utifrån vad som efterfrågas….. ALDRIG MER JURIDIK!!!!!!! Tack!

Sen måste jag bara understryka att jag inte gillar människor som tror de är oumbärliga.

Så till sist: Två tomatfrön har grott och kommit upp samt timjanfröna börjar få små groddar.