20/12-2012

20 december, 2012 Av Av helenasahlqvist

Idag är det 2012 2012, spännande. Ka lätt misstolkas. Vad är det för datum egentligen….?!;)

Imorgon  slutar Maya-kalendern och många tror att jorden i och med det kommer gå under. Såg en dokumentär på tv för ett tag sen med Samuel L Jackson som värd. Åh va bra han är på att berätta. Den fick mig att få rysningar. Maya indianerna hade förutspått massor av saker som verkligen inträffade sen.
Läste dock på internet att anledningen till att kalendern upphör imorgon är att det är slutet på en tidscykel och att det inte kommit en ny kalender pga att Maya folket i princip inte finns kvar. De har helt enkelt inte kunnat göra en ny.

Vad har hänt sedan sist?
Jo, en tenta till skriven. Dock kommer det nog bli ytterligare en. Gick bättre än sist, men med tanke på kraven som ställs har jag nog inte klarat mig. Fattar inte varför det ställs så ojämna krav på kurserna i ett och samma programm.
Sista grupparbetet i statistik lämnades in i fredags och nu väntar redovisning av det i januari, samt en tenta. Den behöver jag plugga på i julhelgen, men jag vet faktiskt inte om jag har någon lust.
Jag vet inte om jag har lust att plugga alls i vår…. Kanske borde lämna in om att ta timeout, i väntan på lust…

Jag vet inte längre vad som är motiverande. Är det motiverande att kunna sitta vid ett skrivbord resten av livet och arbeta med dator? Är det motiverande att veta att man kan tjäna stora pengar med en Ekonomexamen i bagaget? Och just stryka under ”att man kan”, för det är ingen självklarhet.
Jag sitter ju här, tjänar hyfsade pengar, arbetar med dator och det ger mig ingen motivation.

Kankse borde jag testa något annat att plugga till? Jag menar: Jag har ju minst 30år kvar att arbeta. Då ska det ju kännas bra att gå till jobbet varje dag.
Så länge jag kan arbeta vid sidan av studierna har det ingen större betydelse att det tar tid att läsa. Dessutom tickar mina LAS-timmar in på jobbet och kan jag hålla mig kvar innanför ramen för organisationen blir det bara bättre och bättre.

Det värsta jag vet är när ett val måste utesluta ett annat alternativ. Jag vill både ha kakan och äta den. Sen är jag ju en väldigt ombytlig person. Jag vill en sak ena dagen och en annan nästa dag, men va sjutton gör väl det? Så länge jag inte funderar på att byta karl har väl inte det någon som helst betydelse;) Jag lever ändå i en stabil tillvaro, det är bara min hjärna som är vild. Jag menar jag var på mitt förra jobb i nästan 10år. Så jag kommer vara här i mer än 20 eftersom jag var på Hemköp/Willys i ca 4år.
Jag vill dock att det händer något hela tiden. Det blir tradigt om man ska sitta på en stol och räkna ekonomi hela tiden. Den enda variation det ger är att om 10år kanske kontoplanen byts ut och nästa år kommer det en ny skattetabell. Det är dock ändå dataprogramm som räknar ut allt detta.

I tisdags var det min dag. Jag ble ett helt år äldre. Märkligt är att jag inte känner mig det minsta gammal. På Systemet behövde jag däremot inte visa leg som jag gjort förut, så någon skillnad var det säkert;)
När jag kom hem fick jag en pyamas av min älskling så jag inte ska frysa på nätterna. Go han är!
Sen kom Fia och barnen och åt lite tårta.
Fick massa gratulationer på FB, från allt och alla. Trots att jag nästan aldrig skickar grattis själv. Det känns väl kul och så, men det som verkligen märks är vilka vänner som är ”riktiga” för de SMS’ade GRATTIS istället. Det värmde att så många gjorde det. Då vet man liksom vilka man har….. TACK!!!!!

Vad händer i jul då? Jo, i morgon åker vi till Säfsen för att slalombacken öppnar för säsongen idag.
Vi drar nog hem tidigt på söndag för att fixa det sista inför jul. Julafton i vår ensamhet på måndag, och det gör ingenting. Vi har ju valt det själva. Juldagen ska vi till Mullhyttan och fira med mor, far och bror. Mysigt!
Annandagen är det mat hos svärföräldrarna som också kommer till oss på lilllajulafton och lämnar paket. Så det blir jul i fyra dagar för barnen.
Sen, på torsdag drar vi åter till Säfsen. Hem för nyårsfirande hos Lindbergs, sen mot Säfsen igen.
Jag kommer mao inte hinna plugga ett dugg till Statistiktentan. Däremot ska jag plugga för min och Paulinas ”miniföreläsning”. Hujeda mig……

Ha en riktig GOD JUL!!!!!!!!!!!