Fonder är kul

13 januari, 2011 Av Av helenasahlqvist

De är roliga att spara i för att det händer någonting hela tiden. Den senaste månaden har jag fört över lite pengar i olika fonder, En Asienfond, en Kinafond, och en svensktillväxtfond som administreras från Åland. Sedan tidigare har jag en Östeuropafond. Sverigefonden har legat på någon % plus nästan hela tiden, men Kina gick ner precis efter jag köpte den. Så i det totala hade jag nästan gått back 1%.
Nu hade vinden vänt och helt plötsligt ligger jag +1,25%.

Nu är det småsummor det handlar om, 800:- som just nu står i 809:-, men ändå. Det är kul när man ser att det kan gå både upp och ner.

Som eget pensionsspar har jag också fonder, många fler och lite mer pengar. Där har en fond, Robur Rysslandsfonden, gått upp 125% sedan jag satte dit pengarna. Det var 2002. Helt otroligt! Synd att man inte satte in mer;)
Men då hade det ju funnits mer att förlora också.

Ha en bra torsdag!