Höst

1 september, 2010 Av Av helenasahlqvist

Första dagen på höstens första månad. Suck!

Jag vill inte att sommaren ska ta slut. Men i min mening slutade den för ca en månad sedan. Då blev det regnigt och kyligare.

Nu händer inte mycket. Jag försöker ta tillvara på äpplena vi har och kokar litervis med äppelmos. Tog även med en påse äpplen från mor när vi var där i helgen. Förra året tog moset jag kokat slut i Januari. Nu hoppas jag att det ska räcka längre.

Helgen som var tillbringade vi i Mullhyttan. Det blev kräftätning och svampplockning. På ett berg i skogen fikade vi och det var varmt och skönt.

Om ett par veckor drar vi till Ullared och västkusten. Har en veckas semester, men man borde egentligen åka till Turkiet eller nåt sånt. En vecka för oss skulle hamna på 12000 nu när det är restresor som annonseras ut.

Får bli om några år.

Kvällarna ägnar jag åt att plugga inför Högskoleprovet. Har anmält mig till att göra det nu i höst. Förhoppningen är att jag ska få resultat så jag kan söka in på Lärarprogrammet i Karlstad. Funderade för några år sedan på samma sak och att läsa till lärare i grundskolans tidigare år. Nu lutar det mer på Förskollärare och alla prognoser pekar åt samma håll, det kommer vara högre efterfrågan på förskollärare än tillgången på de samma fram till 2025. Prognoserna visar inte längre än så, men framtiden ser god ut.

Nu gäller det alltså att spara undan lite pengar, för om jag kommer in så börjar 3,5 knapra år. Tur är att stödet från familjen är stort. Tack för det.

Men som M säger, när jag gick mammaledig klarade vi oss på bra mycket mindre. Och att det är värt det om man får ett bättre arbete, som man trivs med och framförallt ger bättre vilkor.

Nåja, nu är det dags att göra sig iordning för jobbet.

Vi ses!