Tivoli…

18 april, 2010 Av Av helenasahlqvist

Tivolit har kommit till stan. I går var vi där för att Lina skulle få åka lite karuseller. Hon hade pratat om det i flera dagar. Egentligen hade båda barnen lättare feber, så kalaset vi skulle på på eftermiddagen fick vi tacka nej till.
Barnen åkte glatt tre karuseller och var jätte nöjda. Säkerheten kunde man däremot ha många åsikter om. När barnen skulle åka bergochdalbana var det ingen i personalen som gick runt och kollade så att alla barnen satt fast ordentligt. Det fick barnen själva se till, eller föräldrarna (om de överhuvudtaget var med på rampen upp till själva banan). Mina erfarenheter säger att sånt brukar personalen ha stenkoll på. Vid en annan attraktion försökte M prata med personalen, som inte förstod ett smack.

En sak irreterade mig väldigt mycket under gårdagen. Nämligen en mailkonversation mellan mig och en köpare på Tradera. Jag sålde en jacka till tjejen förra torsdagen. När auktionen är klar får man ett vinnarmail från Tradera. I det hade jag skrivit med betalinformation.
När jag inte fått in betalning på en vecka, skriver jag ett mail till köparen och undrar om hon inte fått traderas mail. Efter ett dygn får jag svar att hon inte fått vinnarmail och att hon hittat en annan jacka eftersom det var bråttom.
Jag mailar tillbaka och menar att hon är skyldig mig pengar. Dessutom mailar jag med länk till sidan på tradera där köpvilkor står. Det står klart och tydligt att om inte köparen har fått vinnarmail ska man själv kontakta säljaren. Adresser finns på sin egen sida på tradera.
Jag borde även skickat med vad säljaren är skyldig till, men jag tänkte inte så långt. Det står nämligen att man ska påminna köparen efter en vecka om man inte fått betalt.

I dag ska vi nog försöka ta oss ut. Det ser ut som om vädret är ganska bra, och jag hoppas det fortsätter vara det.

Ha det gott!!!