Bläääää…..

24 november, 2009 Av Av helenasahlqvist

Det finns en sak jag verkligen avskyr. Det är de där kuverten som kommer i brevlådan med erjudanden i stilen: Få 20000 i kredit i 40 dagar, ansök redan i dag.
Det kommer både från banken och från andra håll. Jag menar, vill jag ha ett kreditkort ansöker jag väl i så fall om det tx via banken. Inte för att jag vill det. Jag AVSKYR kreditkort. Att de över huvud taget får existera är för mig en stor gåta. Det är som att bjuda in Kronofogden på kaffe. Eller det kanske är det de vill, skuldsätta svenska folket så att Fogden ska tjäna pengar. Jag menar, det är väl ett statligt bolag. Det kanske är därför spärrna är så lösa.
Jag och så många med mig, har samma åsikt: Har man inte pengar ska man inte handla heller!
Börjar man använda dessa kort, hamnar man snart i en ond cirkel. Om inte lönen räckte den här månaden? Vad säger att den kommer räcka nästa?
Har man inte råd utan kredit, har man defenitivt inte råd med kredit!

Helena