Ett steg närmre att bli lyxhustru;)……

25 oktober, 2009 Av Av helenasahlqvist
Ja, ni läste rätt. Lite av idén bakom denna tripp till Göteborg har helt enkelt varit en liten förlovningsresa.
Trodde inte mina öron när M föreslog att vi skulle förlova oss. Jag menar, det är ju mer än 8 år sedan vi träffats. Men bättre sent än aldrig, heter det ju.
Suveränt också att det gick vägen med alltihop. Barnen är friska, barnvakterna är också friska och inget har än så länge gått fel. Nu ska vi bara hem också, men hem kommer man alltid på något sätt.

Vi har haft en otroligt skön helg. Så mycket som vi gått i helgen har vi inte gått på länge. Det är nästa 3kilometer till Universeum från hotellet och 1,5 upp på stan, men det har gått riktigt bra.

Universeum var helt fantastiskt, som jag skrev i går. En djurpark i microformat, där vattnet var den stora grejjen. Man följde vattnets väg från toppen (glaciären), genom den svenska naturen i fjällbäckar och älvar, ut i Östersjön. Genom hela vägen var det rinnande vatten från akvarie till akvarie med riktiga fiskar och kräldjur. Ormar var i terrarium. Man fick gå igenom en liten skog, med riktiga talgoxar och småfåglar. Längre ned kom man till större hav och slutligen stora saltvattentanken med roccor, färgglada fiskar och hajjar. Den finase fisken av alla var nog ändå färgglada clownfisken Nemo.
Nästa anhalt, regnskogen. Fukten och värmen slog emot oss. Byxorna klibbade fast sig mot benen och det var riktigt svårt att andas. I regnskogen såg vi mest apor och till slute några anacondor.
I en annan del av Universeum kunde man se och uppleva hur rymden var. De hade riktiga lastbilar och polisbil som barnen lekte glatt i. Man kunde testa lite olika uppfinningar. Lite som Terkniska museét i Stockholm.
Alla barnen verkade stortrivas och nästa gång får våra barn följa med. Och en nästa gång blir det helt klart.

Nej, nu ska jag duscha, sen bär det av till Nordstan innan tåget går hemmåt.

//H