Fiberrikt bröd….

3 oktober, 2009 Av Av helenasahlqvist

Hittade följande recept i senaste nummret av iForm. Blev riktigt gott och väldigt mättande.

2-3 limpor:

  • 50g jäst
  • 1liter vatten
  • 2dl solroskärnor
  • 1dl linfrö
  • 1dl sesamfrö
  • 2dl havregryn
  • 2dl grahamsmjöl
  • salt
  • 1,5 liter vetemjöl

Gör så här: Sätt ugnen på 190-200grader. Rör ut jästen i ljumet vatten. Tillsätt solroskärnor, linfrö, sesamfrö, havregryn, grahamsmjöl och salt. Tillsätt vetemjöl tills degen är fast. Låt den jäsa 30-45min. Knåda degen ordentligt och forma den. Lägg ner den i brödformar. Låt brödet efterjäsa i 1-1,5timme. Grädda i ca 50min.

Min erfarenhet säger att man måste använda lite extra vetemjöl och grädda det lite längre, men det får man prova sig fram….

//H