Söndag morgon……..

26 april, 2009 Av Av helenasahlqvist

Vaknat upp till en solig dag till. Jag kan inte minnas när det regnade sist, eller jo faktiskt, nu minns jag, på Skärtorsdagen. Det duggade lite grann när vi åkte iväg med husvagnen. Sedan dess har det inte kommit en droppe, däremot några snö/hagel flingor i tisdags eller onsdags…..
Det skulle inte skada med lite regn snart. Men bara lite, typ på natten eller så. Skulle vilja gödsla både gräsmattan och häcken. Häcken på tomten alltså och ingen annan 😉
Gödslade häcken mitt på sommaren förra åter och den fick en väldigt mörk grön färg. Tänkte vara med tidigt i år så den kanske sätter fart och växer en del. Gräsmattan vill vi gödsla för att den ska se ut mer som just en gräsmatta och inte on moss & ogräsmatta.

Grävde lite i trädgårdslandet i går. Gör klart för att sätta ut lite tomatplantor. Köpte en påse tomatfrön för en månad sen som jag sådde i sålåda inne. Det skulle bli runt 25 plantor, det blev säkert 75 plantor. Det är frilandstomater så det ska gå att sätta dem i trädgårdslandet. Måste bara ordna stöd för dem. Hoppas det blir lite smaskiga tomater också….
Sorten: Bröderna Nelson No306, Moneymaker. (Solanum lycopersium L.)
Ska nog försöka plantera några på ett varmt ställe vid en vägg bakom någon typ av plast så det blir lite växthus effekt.

I går hann vi även med en tur till Örebro för lite blixt-shopping. Vå åkte till Lager 157 för att köpa strumpor och byxor till Emil. De hade bara strumpor. Affären i Hälleforsnäs innehöll mycket mera varor. Synd, jag hade förväntat mig det samma. Åkte till Skopunkten för att köpa ett par skor till åt Emil. Han sliter ut sina på dagis. På ovansidan. Han åker runt på en Bobbycar hela dagarna och så släpar han fötterna efter sig.
Sista stoppet blev Toys R us. Där inhandlade vi present till Clara, och en kärra till Emils Bobbycar. Nu behöver han inte åka med en gräsklippare fastsurrad bakom den något mer.

På kvällen grillade vi hos Mor & Far i Mullhyttan. Peter var där likaså Peters kompisar Erik Och Jenny med deras lille son Sebastian. Ett litet charmtroll på 10 månader.

I dag väntar mer trädgårdsarbete. Skulle behöva ta ut gräsklipparen och sammla upp alla löv som ligger på gräsmattan. Vi får se hur det blir med det. Annars behövs det grävas lite mer och häcken behöver rensas ut på dött gräs…….